tisdag 14 juni 2011

Byggmöte 1

Idag var det dags för vårt första byggmöte. Mycket spännande! Alla verkade trevliga och seriösa och det hela kändes väldigt bra.

Just nu är det väldigt roligt att bygga hus... vi får se om det känns likadant om några månader ;-)

På mötet fick vi VVS samt elritningarna och kunde nu få lite mer hum om hur installationerna är tänkta. Det vi justerade direkt på plats var placeringen av vattenutkastaren som enl. ritningarna placerades under elmätarskåpet. Då vi skall ha ganska många ledningar ut i trädgården från elskåpet blev det trångt och dessutom så kändes det bättre att placera elen och vattnet lite längre ifrån varandra.
Vi kompletterade dessutom vattenutkasteren med varmvatten för att kunna alla sommarens plaskpoolfyllningarn med tempererat vatten istället. Efter att i många år ha sprungit med varmvattenhinkar alt. dragit en blöt slang genom hela huset till badrummet kändes detta som en bra investering.

Vi flyttade även en avloppsledning som fick en väldigt nderlig placering (typ mitt på en vägg) då vi hade plockat bort garderoben som den var tänkt att gömmas bakom.

Vår entreprenör lyfte en sak som vi inte hade tänkt på och det var att då golvet vi hade köpt till ovanvåningen var högre än urspungsgolvet skulle det bli en höjdskillnad mellan sista trappavsatsen och golvnivå. Vår hussäljare lyckades dock få tag på trappleverantören redan under mötet och justera detta omgånde (jag älskar verkligen när folk tar tag i saker med det samma).

Det tråkiga delen av mötet var att vi fick besked att entreprenören hade räknat fel på byggtiden/semestertiden och gett oss ett inflyttningsdatum de inte klarade att hålla. Mycket tråkigt då vi tyckte datumet var perfekt, men men..vi vill inte ha ett "ihopslafsat" hus pga en för kort tidplan heller så vi får helt enkelt acceptera detta. Det nya datumet entreprenören föreslog var den 2:a december. Då vi är väldigt måna om att ha inflyttning innan månadsbrytet för att slippa en dubbelhyra så skall denna dock revideras något...

Nu skall jag ge mig på att granska elritningarna. Om någon som har en kopia av "el för dummies" liggande får ni gärna höra av er för jag förstår nada ;-).

Här är lite bilder från tomtbesöket igår kväll med barnen i pyjamas då vi försökte avgöra en stenbumlings öde. Den fick stanna, den också ;-).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar