tisdag 2 augusti 2011

Bloggtorka pga arbetsöverbelastning

I år har vi en sån semester då man nästan längtar efter vardagen så livet skall bli lite lugnare :-)

Carportbygget har verkligen tagit över och dominerar denna sommaren.
All cred till folk som bygger egna hus... Hur gör ni egentligen?

Vi är helt slutkörda av en carport ;-)

Trots bloggtorkan har det dock faktiskt hänt en hel del på bygget:

Eon var på plats och fixade elledningen! ca 80m ränna fick grävas längs med grannars tomter och över vägen så det var inte helt enkelt. Enligt A-hus skulle detta ha blivit gjort av Eon då tomten styckades av men det blev nog liggande när tomten inte såldes på ett tag och glömdes bort. Men tack vare kontakten med kundombudsmannen på Eon så skyndades det hela på och nu har vi faktisk haft byggel i över en vecka!
Det var trevliga killar som kom och de lämnade det snyggt efter sig. Detta var väldigt skönt då de fick gräva längs våra grannars tomter och man vill inte börja grannsämjan med att ödelägga folks tomter precis...

Så här fint lämnade de efter sig dock, gatan sopad och nya gräsfrö sådda:


Dessutom är carportstaket nästan på plats! Takpappning pågår och skall bli klar ikväll så snart slipper vi den jobbiga täckningen och avtäckningen av byggmaterial.

I förrådet skall vi ha öppet upp i nock (fast lite mer täckande väggar ;-):


Och i carportsdelen blir det vitmålade takstolar så småningom:



Våra mycket ljusgenomsläppliga väggar...





Barnen (och vi) har börjat göra sig hemmastadda på tomten. Vi har träffat en hel drös med supertrevliga grannar och barnen har börjat hitta lekkamrater. En av de stora skälen till varför vi valde att bygga carporten själva var just för att tillbringa mer tid på tomten och "boa in" oss och det verkar ha gått enligt planerna i alla fall (även om varken budgeten eller tidplanen gjorde det ;-))




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar