tisdag 22 november 2011

Lägesrapport mindre än en vecka inför besiktning

Vi har inte bloggat så mycket på sistone då huset och bygget har slukat all energi de senaste veckorna. Problemen har bara hopat sig och all oro och allt "tjafs" har fulkomligt dränerat oss på all energi. Vi är inte så naiva så vi trodde att denna process skulle bli helt smärtfri men nu börjar vi få nog.


Att skriva om allt som har hänt skulle bli en uppsats och inte ett blogginlägg så jag skall inte tråka ut er kära läsare utan bara nämna ett axplock av våra ”missöden”.


Det hela började med Marbodaleveransen. En bänkskiva i köket var skadad vid leveransen. Detta var drygt tre veckor sedan och reklamerades direkt men ingen ersättningsskiva kommer förrän nästa fredag, dvs 1 vecka efter den planerade besiktningen. Utan bänkskivan kan vi inte sätta glasskivan på väggen. Utan varken glas eller bänkskiva kan inte köket användas.


Sedan fortsatte det med att 16 kvadratmeter av golvet som vi köpte till ovanvåningen inte var användbara (stora genomgående sprickor mm). Att få ett nytt golv har varit en lång resa då inget ersättningsgolv fanns i handeln trots att både Woodys och Siljan försäkrade i våras att golvet skulle finnas kvar i sortimentet till hösten. Efter mycket tjafs, fick vi dock ett nytt golv tillverkat och levererat och kunde pusta ut....trodde vi. När snickarna väl började lägga golvet visade det sig inte stämma i varken struktur eller färg....
Siljan har dock agerat seriöst och kom direkt ut direkt på plats idag och tog prover på golvet och lovade återkomma med rätt golv senast på måndag.


A-hus har lyckats bla både levererat fel trappa samt felprojektera väggen bakom trappan (se bild nedan). Båda sakerna är nu fixade men det var tyvärr inte utan en kamp då A-hus hävdade initialt "att det skulle vara så".



Fläkten i köket har blivit utbytt mot en annan. Ingen har sagt ett knyst om detta utan vi har fått upptäcka detta själva. Fläkten vi valde har utgått från sortimentet och Siemens har helt enkelt skickat en annan fläkt som de hävdar är likvärdig. Då denna låter 5 dB högre tycker vi inte att så är fallet.


Blandare i varken köket eller tvättstugan får plats pga av att fönsterbänkar är i vägen. I tvättstugan accepterade vi en sidomontering så den är löst, men i köket återstår problemet.


Bänkskivan i tvättstugan är för kort. Där är en lucka på 10-15 cm där bänkskivan slutar och värmepumpen börjar och det enda svaret vi har fått från A-hus och Marbodal på detta är att de kanske byter ut det så småningom om vi "stör oss på det" och vi inte hittar en annan lösning?????



Pust, det har varit extremt jobbiga veckor och vi hoppas verkligen att det vänder snart..

5 kommentarer:

  1. Fy sjutton. Mycket kan gå fel tydligen. Kämpa på och stå för er.
    \\en till som kämpar

    SvaraRadera
  2. Det här låter ju inte klokt! Är firmorna inte mera rädda om sitt rykte? Vi är många som läser bloggar på Internet och det kan straffa sig för företagen. Då vet man vilka företag man ska undvika. Att göra fel är en sak men att försöka slingra sig ur det är väldigt fult.

    SvaraRadera
  3. Ja tyvärr förvånas man ju inte längre....det är för djävligt. Och jag förstår inte - vill man inte lämna snyggt efter sig? Göra ett bra jobb?! Tydligen inte i vissa kretsar...
    Hoppas nu det löser sig!

    SvaraRadera
  4. Tack för allt stöd!
    Det är så otroligt tråkigt när det blir så här... men vi skall fortsätta kämpa!

    /Anna

    SvaraRadera
  5. Hej! Har följt er blogg på A-hus hemsida. Men plötsligt försvann bloggen därifrån. Jag förstår nu varför. Vi bygger en Vendelsö-inspirerad villa, MEN valde Trivselhus istället. Förhoppningsvis gjorde vi rätt val.

    Låter fruktansvärt det ni går igenom. Hoppas verkligen det löser sig för er. Ska bli roligt att se hur ert hus ser ut när allt är klart.

    Lycka till! /Lina.

    SvaraRadera